Where Is The The Restaurant?

Evet,evet geleneği bozmuyorum ve tabi ki bir veda girdisi daha ekliyorum, buyrunuz;

2009 Aralık başından itibaren Princeton Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümünde yürütülmekte olan Planet-Lab projesinde Araştırmacı sıfatı ile bugun son gunum. Pazartesi sabahi yeni mecralara dogru yelken acacagim. Fakat yelkeni nereye/ne sekilde/kimlerle acacagimin ayrintilarina gelmeden once bir kac sey yazmadan duramayacagim, gene.

Princeton Üniversitesi laflarim sana; Su 12 ayda universitelere ve orada calisanlara inancimi arttirdigin icin, Larry Peterson, Brian Kernighan, Andrew Appel, Vivek Pai, Robert Schapire ve daha niceleriyle tanismama/sohbet etmeme/beraber calismama imkan sagladigin icin, arastirma yapmanin ne demek oldugunu gosterdigin, akademik denilen seyin tanimini yeniledigin icin, gereksiz burokrasinin ortadan kalkmasinin ne demek oldugunu gosterdigin icin, bir is yerinin hem duzgun idare edilip hem de ayni anda zevkle calisilan bir yer oldugunun canli kaniti oldugun icin, her hafta orada burada hayatta baska turlu goremeyecegim insanlarin derslerine/seminerlerine ev sahipligi yaptigin icin (aklima hemen John Nash, Noam Chomsky, Patti Smith geliverdi mesela), hayatimda gordugum en guzel kampusu/binalari herkesle paylasmakta herhangi bir problem gormedigin icin, universitelerin gercek dunya ile ne kadar ic ice olabilecegini gosterdigin, basarili insanlarin/projelerin bir yerlere gelmek icin kimseye muhtac olmadigini hatta onlara destek bile olunabilecegini gosterdigin icin sana ne kadar tesekkur etsem az, bundan sonra benim hicbir sey "eskisi" gibi olmayacak.

Pazartesi gununden itibaren Planet-Lab platformu uzerinde temellerini attigimiz, gecen senelerde Princeton Universitesi tarafindan finanse edilen ve gectigimiz Ekim ayinda buradakilerin deyimi ile "acquire" edilen "start-up" sirketimizi "acquire" eden bir diger "start-up" icin calismaya baslayacagim. Ayrintilar icin suraya buyrunuz.

Bu degisikligin bir nefis sonucu bugune kadar calistigim insanlarla, calistigim konularda calismaya devam edecek olmam olsa da asil nefis sonucu bir ay kadar sonra beraber calismaya baslayacagimiz 2 nefis insan olacak.

2010 guzeldi, umarim 2011 de guzel olacak...