Balon fıss...

İşimizin gereği olarak diğer dağıtımları sıklıkta takip ve test ediyoruz. Pardus'tan farklı olarak yaptıkları neler var/eksikleri neler/fazlaları neler/hangi özellikleri cazip/hangileri gereksiz falan diye karşılaştırmalar yapıyor/inceliyoruz v.s. Malum Pardus projesinin amaçlarından biri de "diğerlerinin üstün taraflarını NIH hastalığına kapılmadan kullanıcılarımıza ulaştırmak.

Fakat bazılarının sanırım ya Türk kullanıcıları/Türkçe kullanan kullanıcıları yada Türkçe sorunlarından haberdar/bu sorunları takan geliştiricileri yok. Aksi olsa denemek için indirdiğim Fedora Core 7 - Test 3'ün bu sorunlara takılmadan bilgisayarıma kurulması gerekiyordu diye düşünüyorum. Veya en azından hızlı bir arama ile baktığım Redhat bugzillasında gözden kaçırmadıysam hata kaydı bulmalıydım.

 

fıss

 

Aklıma Fedora Core 5'in de Türkçe kurulamadığını daha önce gezegende okumuş olduğum geldi. Mart 2006 - Nisan 2007 arasında değişen bir şey olamamış ne yazık ki, daha önce de kurulum aşamasından daha ileri gidemediğim için bu incelemem şu aşağıdaki satırlarla sınırlı kaldı.

 * FC5'den FC7'ye geçerken değişen artwork (balon teması) hoş duruyor. Fedora'nın da Umut kadar olmasa da yaratıcı/başarılı bir grafik ekibi var.

Bir sonraki dağıtım ve sürümünde görüşmek üzere...