Pek değerli kullanıcı

Üzülerek belirtmek istiyorum ki soruların için kişisel e-posta atarak, cevap vermeyince bir daha atarak, arkasından Jabber'dan beni listene ekleyip gündüz/gece demeden ardı arkasına mesaj atarak bir yere varamayacaksın.

Hele hele "Sorunuzu lütfen daha açıklayıcı olarak, uyguladığınız adımlar ve çıkan problemleri de belirterek pardus-kullancilari e-posta listesine sorun, böylece bu sorunla ilerde karşılaşma olasılığı olan biri de liste arşivlerinden yararlanarak kendi sorununu çözebilir. Hem o listeyi okuyan binlerce kullanıcıdan biri sorunuzun doğru çözümünü hızla size ulaştırabilri. Eğer pardus-kullanacilari e-posta listesinden tatmin edici yardımı alamazsanız http://liste.linux.org.tr adresinde Türkiye Linux Kullanıcılar Derneği e-posta listelerine üye olarak oraya sormayı da deneyebilirsiniz." gibi gayet normal bir cevap aldığında bu içeriğe cevap olarak "Bende seni bir halt biliyor sanmıştım, win'in gözünü seveyim" yazacak özgüven ve ruh hali bozukluğuna sahipsen.

Öncelikle ben sandığın kadar acayip bir adam değilim, eğer dışardan öyle görünüyorsam hemen düzelteyim, ben de herşeyi bilmiyorum.

Ayrıca sen sorununu bile anlatamazken mistik güçlerimle durumu analiz edip sana doğru çözümü veremem ki. Veya benim de kendime has dertlerim var , ben bunları sana yazıyor muyum? Ya da nedir bu kendine müslümanlık durumu? Diğer canlılardan ne özelliğin var ki cevap vermeyince kılıcı çekip savaş alanına iniyorsun? Anlattığın sorunu Google denilen yüzyılın icadına yazmayı denedin mi? Denedin de nasıl sonuç alamadım, sen yazınca bende denedim ve ilk sayfada gelen en az 5 URL tam olarak bu sorunun çözümünü anlatıyordu. Okumaya mı üşendin? Üşendiysen ben mi okuyup özet çıkartmalıyım sana? Senin Microsoft firmasının güzel bir ürünü olan Windows işletim sistemi kullanıp kullanmamandan bana ne? Ya da kaba tabirle senin Pardus kullanıp kullanmaman sence benim için bir sorun mu? Sen kendi özgürlüğünü bırakıp, güvenliğini bırakıp, beraber birşeyler yapabilme zevkini bir kenara bırakıp neydüü belirsiz sistemler kullanacaksan veya onlar ile mutluysan hayatta sana mutluluklar dilerim, benim o noktada değiştirebileceğim birşey yok ne yazık ki!..

Pek değerli kullanıcı, evet hayatında ilk defa Linux işletim sistemi ile karşılaştığında afallaman doğal, bir sürü sorun yaşaman da doğal ama sağa sola çatmadan önce bir dur ve düşün. Senelerdir kullandığın sistemdeki virüs derdinden/spware temizliyecilerden/haftada bir bilgisayarı yeniden kurma sürecinden/o işletim sistemi için CD CD dağıtılan sürücüleri kurup sistemi çalıştırmaya çalışmaktan/lisanslı kullanıyorsan kendisin ~100$ ofisine ~200$ vermekten/lisanssız kullanıyorsan hırsızlık yapmaktan pek mi mutluydun? Orada hiç sorun yaşamıyor muydun? O zaman kime soruyordun? Kim yardım ediyordu sana? Hayatında hiç mesela bir Microsoft mühendisine e-posta atıp soru sordun mu? Cevap vermeyince mesela ne yaptın? Kimden destek aldın senelerdir/kim çözdü dertlerini?

Oysa yapman gereken o kadar basit ki, bir kere artık Linux dağıtımları gayet modern (hele hele Pardus) (evet bazı evrensel saçmalıklar var ama napalım o noktada sırtımızı darwin'e dayadık), bir sürü kullananı/kullandıranı/e-posta listesi/forumu/internette milyonlarca kaynağı mevcut. Biraz araştırma isteği, birazcık okuma alışkanlığı (ki bunlar her daim bünyeye yarar şeyler), derdini doğru tarif edebilme ile birleşince ortaya çıkacak sonuçlara sen bile inanamayacaksın.

Özgür yazılımların tadını çıkartmaya başladıktan sonra daha da içinde olmak isteyeceksin, önce hata gireceksin, sonra hata çözeceksin ve bu süreç senelerdir işlediği gibi işlemeye devam edecek, özgürce...

Saygılar