Xen, systemtap ve Guild Wars

Xen-3.0.4.1, 4 gün kadar önce duyuruldu ve tabiki Pardus depolarında yerini aldı. Yeni sürümde gelişmiş SMP desteği, linux ve windows hostlar için ACPI desteği, kexec/kdump desteği, framebuffer desteği gibi önemli özellikler var. Virtualization güzel şey, hele yeni bir toolchain'i sisteminizi bozmadan denemek/test etmek istiyorsanız :)

Ne kadar paranızın olduğunun önemi olmadan, hatta çok paranız olsa bile sahip olamayacağınız o kadar harika araçlar/insalar/projeler varki bu dünyada insan gerçekten yaşadığı/bunların bir parçası olduğu için seviniyor, özgür yazılımların güzelliği bu olsa gerek yoksa örneğin bu tadı yakalamak ve o anı yaşamak yerine boş boş konuşmak daha kolay olsa gerek.

Guild Wars: NightFall ise yeni takıntım, cedega'nın resmi olarak desteklediği bu oyunu yüzbinlerce kişi ile beraber oynamak gerçekten zevkli.

Haa bu arada, çok paranız varsa nouveau sürücüsünün yazılması için ya da Ardour projesinin sona ermemesi için kullanabilirsiniz, böylece aldığınız nefes boşuna yanmamış olur...