Eee, mevzu ne?

Uzun zamandır ilgi, sevgi gösteremediğim Seminer-CG‘nin yeni başkanı artık M.Barış Demiray, bir anda Necdet Yücel ve Kaya Oğuz ile birlikte birikmiş işleri derleyip toparladılar, pek de güzel yaptılar, hepsinin eline sağlık yazmak istedim buradan.

Bunun dışında Gürer‘ın hayatımıza soktuğu Müdür ile mutlu mesut yaşarken ve 20 sn.‘de boot etmenin zevkini yaşarken terbiyesiz Nokia’nın 770’i Türkiye’ye getirmeyeceğini öğrenmem üzerine hem müzik dinlerim [yok mp3 player’ım :(], hem film izlerim, eee oyunda oynarım bir de üzerinde birşeyler yazarım elbet diyerek kendime Sony PSP hediye ettim geçenlerde. Kendileri dual-core MIPS32 R4000 CPU’ya sahipler, yani üzerinde uygulama derlemek için Pardus x86 toolchain’i beni kurtarmıyordu, bunun üzerine kolları sıvadım ve gerekli uygulamaları pisi paketi haline getirdim [evet pisi çok kolay, biliyorum]. Ekip olarak PİSİ‘yi tasarlarken elimizden geldiğince geniş ama bir o kadar da tutarlı bir dizayn ortaya koyma çabalarımızın x86 için zaten çalıştığını biliyorduk ama bu birkaç paket ile PİSİ‘nin farklı mimariler içinde bir değişiklik, özel bir çaba gerektirmediğini gördüm ve teorilerimizin ispatlanması sebebi ile mutlu oldum kendimce.

PİSİ demişken ailenizin kablosuz hedesi PyWireless SVN’de ÇOMAR desteği kazandı, böylece Net-KGA ile yaratılan profilleri tray’den değiştirmek, yeni profil eklemek (henüz kodlamadım, yolda) mümkün hale geldi. Nefis KDE ve enfes teknolojileri :P sayesinde (örn; bkz: DCOP) profilleri değiştirmek, bağlantı ile ilgili bilgi almak v.s gibi işler tüm KDE programları içinde de mümkün hale geliyor. ÇOMAR entegrasyonu bittikten sonra ağ durumunu algılamaları için Firefox, Kopete, Kmail v.s gibi uygulamalarda neler yapabileceğime bakacağım. Şimdilik böyle işte…

pywireless