Last.FM

Malum Audioscrobbler güzel birşey, popüler müzik çalıcı uygulamalardan sizin dinlediğini parçalar ile ilgili raporlar çıkartıp, bunu seven bunu da sever, sen bunu dinlemişsin amma senin gibi bu parçayı dinleyen n kişi bunları da dinliyor gibi güzel özellikleri ile sosyal müzik ortamı yaratıyor. Belli bir ilgi alanında birleşen insanların (bkz LKD insanları ve Pardus insaları) bir arada toplandığı gruplar oluşturabiliyorsunuz v.s.

Last.FM, Juk ile uzun zamandır kullandığım bir servis fakat 3 gün önce İsmail sayesinde gördüğüm Last.fm Player bir anda gönlümü çaldı. Hem GPL olması, Qt4 ile yazılması, inanılmaz az bant genişliği ile çalışması hem de temiz, sade ve güzel arayüzü ile size özel yapılan radyo yayınını dinlemenize olanak veriyor. Sunucu sizin müzik zevklerinize göre uygun bir parça seçip size stream etmeye başlıyor, sizde kulağınızın pasını zevk ile atıyorsunuz.

Peki ben parçaları kendim seçmek istiyorum, sadece sevdiğim şarkılar çalsın istiyorum gibi şımarıklık yapmak isterseniz ne oluyor? Bu adrese gidip aylık 3 euro ödeyerek topluluğun yaşamasına destek oluyor, özgür yazılım dünyasına katkı veriyor üstüne üstlük sunucuda size özel ayrılan bant genişliğini kullanma, ayrıntılı raporlara ve last.fm web servislerini reklamsız kullanma şansı kazanıyorsunuz. Ben bu şımarıklığı yaptım, pek mutluyum. Size de tavsiye ederim

last.fm