Spor Sağlığa Zararlı!

Ekip olarak uzun zamandır yapmak istediğimiz birşeyi bugün eyleme geçirmeye karar verdik. Öğlen arasında aldık basketbol topumuzu ve kampüs içindeki sahaya gittik. Uzun zamandır basketbol oynamamışlığın verdiği gazla maç yapalım dedik ve başladık oynamaya.

Ne oldu ise daha maçın 5. dakikasında oldu. Uzun zamandır spor adına yaptığı tek şeyin bilgisayar kasası kucaklamak olduğunu unutmuş olarak yerden 10 cm. zıplayıp yere inmem ile birlikte, dizim sağolsun gerçekleri hatırlattı. Bu koca cüsseyi taşımayı reddedip, yeter benim de bir canım var diye köşesine çekildi bana da onun kızgınlıktan şişmiş hali yadigar kaldı.

Senelerce basketbol oynamış biri olarak hayatımda ilk defa biryerlerimi düşmeden, ters bir hareket yapmadan, antreman dışında v.s şişirmeyi becerdim. Yolda gelirken küçük halim belirse, bana bakıp uzun süre güler, sonra da büyüyünce böyle olmak istemiyorum diye ağlardı diye düşündüm.

Sonra ofise geldim ve karar verdim, problem yaratan içtiğim sigaralar veya kilolarım değil, içimdeki spor yapma isteği. Onu köreltmek lazım...